Preskočiť na hlavný obsah

Čo je akné? Komplexný prehľad akné, pupienkov a čiernych bodiek: príznaky, príčiny, možnosti liečby.

Pri všetkých týchto rečiach o akné by sme sa mohli pokúsiť tento stav trochu definovať. Akné je bežne používaný názov pre póry upchaté kožným mazom (tiež známe ako biele bodky a čierne bodky), pupienky, uzliny alebo cysty, ktoré sa môžu objaviť na tvári, krku, ramenách, hrudníku, chrbte, nadlaktí a hornej časti nôh.

Väčšina tínedžerov a veľký počet dospelých trpí akné viac či menej dlhší čas. Tento stav nie je obmedzený na žiadnu vekovú skupinu, rasu alebo pohlavie. Postihuje stovky miliónov ľudí na celom svete. Najväčšie problémy s akné sú nepríjemný vzhľad pupienkov a jazvy, ktoré môžu zanechať.

Typy akné

Hoci pupienkysú zďaleka najbežnejšou formou akné a s ktorou sa väčšina ľudí pravdepodobne stretne alebo s ktorou trpí, mali by ste vedieť, že existujú aj iné formy. Najjednoduchšou formou je akné vulgaris, ktoré obsahuje iba komedóny, najjednoduchšie z lézií.

Lezie sú malé škvrny na koži postihnuté akné, hoci pojem „lézia“ sa neobmedzuje na zmeny spôsobené akné v kožných tkanivách. Akné lézie sú vonkajšou formou komedónov, mazových folikulov upchatých prebytočným mazom.

Komedóny sú známe ako čierne bodky a biele bodky v závislosti od toho, či sú póry otvorené alebo nie. Čierne bodky sú póry, ktorých rozšírené otvory sú blokované zmesou keratínu a kožného mazu, ktorý je na povrchu sčernený. Biele bodky sú uzavreté póry naplnené sekrétom mazovej žľazy, ktorá napučiava pod tkanivom.

Comendones sú zvyčajným cieľom na vyberanie a stláčanie. Otvorenie folikulu v menej ako sterilných podmienkach vášho domova však pravdepodobne povedie k miernej infekcii. Otvorený pór je vstupným bodom pre všetky druhy baktérií.

Papuly – Papuly sú malé, pevné zvyčajne zápalové vyvýšeniny na koži, ktoré neobsahuje hnis. Veľmi malé papuly sa môžu tiež objaviť v zhlukoch v dôsledku reakcie tkaniva na akné.

Pustuly – Pustuly sú malé zapálené vyvýšeniny na koži, ktoré sú naplnené hnisom. Hnis je kombináciou baktérií, bielych krviniek a odumretých kožných buniek. Pustuly sa zvyčajne tvoria okolo mazových folikulov a vlasov.

Makula – Makula je červená škvrna na koži, ktorá zanechá po akné. Makuly sú ploché, červené a odstávajú od okolitej kože. Skupina makúl dodáva tvári zapálený vzhľad.

Uzliny – Uzlík je pevná lézia, jedna z najbolestivejších lézií spôsobených akné. Uzly majú tendenciu zasahovať do hlbších vrstiev kože a je známe, že vedú k deštrukcii tkaniva. Ich odstránenie môže byť veľmi bolestivé a zanechávajú za sebou jazvy. Nodulárne akné je ťažká forma akné, ktorá sa lieči iba izotretinonínom.

Cysty – Cysty sú lézie v tvare kapsúl a obsahujú tekutý alebo polotekutý hnis podobný tomu, ktorý sa nachádza v pustulách. Cysty sú však väčšie ako pustuly a môžu byť infikované. Cysty sa tiež rozširujú hlbšie do kože a zanechávajú za sebou zjazvené tkanivo. Nodulocystické akné je pravdepodobne najhorší typ akné, ktorý človek pozná. Je odolný voči liečbe a reaguje iba na izotretinoín, látku získanú z vitamínu A.

Kto má akné?

Verte tomu alebo nie, takmer každý na svete má pupienky. Keď telo preradí na vyšší rýchlostný stupeň a začína puberta vo veku z 12, hormóny začnú preberať moc. Nezáleží na tom, či ste muž alebo žena. Nezáleží na tom, odkiaľ pochádzate a kto boli vaši rodičia. Nikdy som nepočul o človeku, ktorý by zostal bez kazov počas všetkých rokov svojho života. Či už je to jedlo alebo znečistenie, niečo skôr či neskôr naruší vašu hormonálnu rovnováhu.

U viac ako 40 percent všetkých dospievajúcich sa vyvinú prípady akné, ktoré sú dostatočne závažné na to, aby si vyžadovali lekárske ošetrenie. Väčšina prípadov sa zvyčajne vyrieši bez potreby premyslených ošetrení, hoci je potrebná viac ako jedna cesta k lekárovi. Moderná veda však vytvorila širokú škálu liekov na akné na predpis a bez lekárskeho predpisu, ktoré ľuďom pomáhajú vyrovnať sa s akné bez zbytočnej bolesti.

Nie všetky prípady akné sa však dajú liečiť celkom jednoducho. Akné sa objavuje a odznie samo, medzi dvanástym a dvadsiatym tretím rokom života, no u niektorých ľudí sa vyvinú ťažké formy akné, u iných sa akné po prvýkrát objaví v dospelosti. To je väčšinou prípad mužov. Kvôli vyššej hladine androgénov v ich systémoch muži oveľa častejšie trpia akné ako ženy. U žien je akné spojené s ich cyklom plodnosti a hormonálnymi zmenami, ktoré so sebou prináša.

Zatiaľ čo väčšina prípadov akné sa obmedzuje na pokožku tváre, väčšina ľudí trpiacich týmto ochorením pociťuje aspoň príležitostné čierne bodky alebo pupienky na rukách, na chrbte, na hrudi alebo dokonca na zadku.

Príčiny akné

Faktom je, že akné je výsledkom nadmernej aktivity hormónov. A dnešné prostredie vytvorilo takú strašnú hormonálnu nerovnováhu, že naše telá bojujú len o to, aby fungovali so 100% účinnosťou.

Na tvári, hrudi a hornej časti chrbta máme tisíce veľmi jemných chĺpkov. Pod našou pokožkou a na každom z týchto vlasových folikulov sú mazové žľazy, ktoré produkujú mastnú látku nazývanú kožný maz. Za normálnych okolností je kožný maz dobrá vec, pretože zabraňuje vysušeniu našej pokožky, rozžiari našu pokožku a udržuje ju jemnú a pružnú.

Ale akné je spôsobené nadmernou činnosťou týchto žliaz, ktoré potom produkujú príliš veľa mazu a vylučujú mastné látky na našu pokožku.

V priebehu času nástup puberty a prirodzené zmeny v tele dospievajúcich znamenajú, že dochádza k hormonálnym zmenám. Ženy sú tiež pravidelne vystavené zvýšenej hormonálnej aktivite až do veku menopauzy.

Teraz je však už dobre známe, že naše životné prostredie má na nás obrovský vplyv – naša veľkosť, hmotnosť, rast a vzorce starnutia, plodnosť a celkové zdravie sú ovplyvnené množstvom znečistenia a kvalitou vzduchu, ktorý dýchame, množstvom UV lúčov zo slnka, z jedla, ktoré jeme, z vody, ktorú pijeme a v ktorej sa kúpeme.

Mäso a mliečne výrobky, ktoré jeme, obsahujú rastové steroidy. Stopy pesticídov sú takmer na každom ovocí a zelenine, ktorú konzumujeme. Produkty ako pšenica a cukor pochádzajú z geneticky modifikovaných plodín. Naša voda obsahuje chemikálie na zabíjanie škodlivých organizmov, z ktorých môžeme ochorieť.

Hladina hormónov v našom tele je väčšinou zodpovedná za to, že žľazy produkujú nadbytok mazu. Nakoniec sa to spojí s nerovnomerným vylučovaním odumretých kožných buniek a skončí to upchávaním našich pórov.

Keď sa naše póry upchajú, spôsobuje to čierne bodky a biele bodky, ktoré môžu zostať upchaté v našich póroch roky a roky. Závažnejšie problémy s akné, ako sú pupienky, uzliny a cysty, sa tvoria, keď sa baktérie stanú súčasťou zmesi.

Baktéria nazývaná Propionibacterium acnes normálne žije neškodne na vašej pokožke, ale keď nadbytočný maz začne upchávať póry, vyživuje sa kožným mazom a produkuje chemikálie a enzýmy, ktoré spôsobujú reakciu imunitného systému tela. Koža sa zapáli a potom môže viesť k prepuknutiu pupienkov, bolestivých uzlín (pod kožou) alebo cystám. Aknózne uzliny a cysty môžu prasknúť a šíriť infekciu do kožného tkaniva, čo môže mať za následok hlboké a trvalé zjazvenie.

Nemôžete mať pod kontrolou všetky faktory, ktoré spôsobujú akné, ale existujú systémy na liečbu akné, ktoré sú špeciálne vytvorené na kontrolu baktérií spôsobujúcich akné interne aj externe.

Sociálny vplyv akné

Spoločenský vplyv akné je obrovský. Nepríjemný pohľad na pupienky núti mnohých ľudí utekať do blízka drogérii alebo lekárni z dôvodu vnímaného vplyvu akné na sociálne vzťahy. Ľudia na piatich kontinentoch minú každý rok na celom svete stovky miliónov dolárov na produkty proti akné.

Akné je jedným z najproblematickejších podmienky našej doby. Zatiaľ čo väčšina ľudí trpiacich akné nepociťuje žiadne fyzické nepohodlie, kompenzujú to psychickými jazvami. Tento účinok nebol do hĺbky skúmaný, pretože akné je bežný, neohrozujúci stav, ktorý prichádza a odchádza sám od seba a akékoľvek psychologické účinky s ním spojené sa nepovažovali za obzvlášť dôležité.

Akné má však na životy dnešných ľudí silnejší, než sa predpokladalo. Štúdie uskutočnené výskumníkmi ukázali, že ľudia trpiaci akné tiež vykazujú:

  • Nízke sebavedomie
  • Frustráciu
  • Pocit nedostatočnosti
  • Depresia
  • Odmietanie stýkať sa
  • Nízka sebaúcta

Tieto účinky sú spúšťané negatívny vplyv akné na vzhľad az toho vyplývajúce obavy z negatívnych reakcií ostatných. Ľudia trpiaci akné môžu skončiť neuspokojivým životom a zlyhať v škole, zamestnaní a sociálnych interakciách.

Akné u dospelých

akné u dospelých, ktoré sa často nazýva temnou stránkou akné, je jednou z tých trápnych tém medzi dospelými, najmä preto, že väčšina ľudí sa ho s pribúdajúcim vekom zbavuje prirodzene. Oficiálne štatistiky ukazujú, že akné postihuje v určitom okamihu ich života 25 percent všetkých dospelých mužov a 50 percent dospelých žien. To z toho robí dosť veľký problém, najmä v dnešnom svete, kde je spoločenský život veľmi dôležitý a fyzický vzhľad hrá kľúčovú úlohu v kariére každého. Tvár plná červených škvŕn je dosť zlá pre tínedžera, ale nekonečne horšia pre dospelého.

Jednou z prvých vecí, ktoré sa dajú zo štatistických údajov vyčítať, je fakt, že akné nie je medzi dospelými úplne nezvyčajné. Akné u dospelých sa zvyčajne delí na závažné prípady akné, ktoré nikdy nezmizli, a vzplanutia spiaceho akné u osôb vo veku 30 až 40 rokov. Existujú aj prípady, keď sa u ľudí prvýkrát objavilo akné v dospelosti, hoci takéto prípady sú trochu zriedkavé. a spúšťané väčšinou chemikáliami alebo chronickým fyzickým tlakom na pokožku. Príčiny akné u dospelých nie sú veda úplne pochopené. Predpokladá sa, že za určitú časť prípadov sú zodpovedné hormóny, čo znamená, že niektorým ľuďom sa akné podarilo obmedziť hormonálnou liečbou. V každom prípade akné u dospelých zaručuje návštevu lekára.

Bez ohľadu na svoje korene, dospelé akné má rovnaké M.O. ako bežné formy. Maz, mastná látka vylučovaná mazovými žľazami pripojenými k vlasovým folikulom, sa zmieša s odumretými kožnými bunkami a upcháva folikul. Baktériám sa teda začne dariť v uzavretom prostredí a folikul sa nafúkne bielymi krvinkami a baktériami, ktoré sa vo vnútri navzájom zabíjajú. Pokusy riešiť situáciu vytláčaním pupienkov tiež zvyknú situáciu zhoršiť vystavením nechráneného mäsa väčšiemu množstvu baktérií.

Dospelí trpiaci akné by sa mali vyhýbať silným čistiacim prostriedkom s obsahom silných chemikálií. Ženy by si mali dávať pozor aj na svoj make-up, zatiaľ čo muži by sa mali snažiť oholenie bez toho, aby si pri tom poškodili pokožku. Vystavenie prachu a znečisteniu je ďalšou vecou, ​​ktorej sa treba vyhnúť, a pleť by ste mali udržiavať čo najčistejšiu bez preháňania.

Trvalé účinky akné u tínedžerov

Dospievajúce roky sú pre každého tínedžera náročným obdobím. Hoci všetky starosti dospelosti sú ešte ďaleko v budúcnosti, tínedžeri nie sú práve šťastní. Bezstarostnosť a ignorancia detstva necháva priestor pre vzburu a otázky o mieste pod slnkom. Tínedžeri, ktorí hľadajú svoju vlastnú cestu životom, sa často cítia neisto a nepochopení. Žiaľ, ak hľadanie miesta na svete nestačí, tínedžeri musia riešiť aj kožné problémy, ako je akné. Tento nevzhľadný stav je prekliatím mnohých tínedžerov kvôli účinkom, ktoré má na psychickej úrovni.

Na pestovanie negatívneho sebaobrazu u tínedžera netreba veľa. Väčšina z nich je aspoň trochu neistá, pokiaľ ide o svoj vonkajší vzhľad, kvôli rôznym skutočným alebo imaginárnym škvrnám. Ale skutočný stav, ktorý spôsobuje skutočné nepohodlie a poznačuje mladú tvár, je niečo úplne iné. Krehký sebaobraz a sebaúcta tínedžerov ťažko zvládajú tlak, ktorý vyvíjajú názory iných a porovnávanie sa s rôznymi vzormi, ktoré si tínedžeri sami nachádzajú. V extrémnych prípadoch sa negatívny sebaobraz zmení na sebanenávisť a znetvorujúci stav sa považuje za krutý nástroj sebatrestania za to, že nedosiahneme nejaký štandard.

Mladí ľudia žijú v malých svetoch. Rodičia, priatelia a amorfná skupina poloznámych spolužiakov sú limitmi ich spoločenského života. Prirodzene, tínedžeri majú tendenciu pripisovať väčší význam chvále alebo kritike zo strany ich priateľov alebo spolužiakov na základe toho, že rodičia vás aj tak milujú a sú smrteľne zaujatí. Ale keďže tínedžeri vedia byť k sebe veľmi krutí, kritika spolužiakov je často neláskavá a má ublížiť. To slúži na zvýšenie pocitu úzkosti a stresu, čo má za následok stiahnutie sa zo sociálneho prostredia do súkromného sveta bolesti a hanby.

Mladí ľudia sú veľmi seriózni, pokiaľ ide o vonkajšie vystupovanie a kritiku. Stále sú ďaleko od veku, keď sa ľudské bytosti vyrovnávajú samy so sebou a už sa veľmi nezaujímajú o to, čo hovoria alebo myslia iní. Skryť svoje telo alebo tvár a hanbiť sa len preto, že niekto iný povedal, že toto je vec, ktorú treba urobiť, je chyba a tínedžerom by sa malo pomôcť, aby to videli. Akné sa dá poraziť vytrvalosťou a používaním správnych produktov. Treba však bojovať aj s psychologickými účinkami akné, inak nemusia nikdy zmiznúť. Mladý muž, ktorý sa nenávidel za to, že má na tvári pupienky, sa zmení na dospelého, ktorý sa nenávidí za to, že má malú nadváhu alebo nezarába toľko peňazí ako nejaký spolupracovník.

Pocit nepohodlia a hanby zo seba samého nie vždy včas odíde. Niekedy jednoducho nájde nový problém, ktorý slúži ako zdroj energie. Toto je trvalý efekt akné: zlý obraz o sebe, nedostatok sebadôvery a pocit nevýhodnosti pri porovnávaní sa s inými ľuďmi. Tieto nálady a zmýšľanie môžu komukoľvek zničiť spoločenský život a častokrát prekážajú aj v profesionálnom rozvoji. Bohužiaľ, akné nie je len hlboké. Toto je hlavný dôvod, prečo by ste mali nájsť liečbu akné hneď, ako ju budete potrebovať.

Jazvy po akné

Jazvy po aknésú stopy po léziách, ktoré sa nezahojila alebo sa zapálila. Ich veľkosť, frekvencia a typ závisia od rôznych genetických faktorov, ktoré sú vlastné každému človeku. Niektorí ľudia s väčšou pravdepodobnosťou uvidia na koži jazvy kvôli ich dedičnosti a farbe pleti. To je dôvod, prečo sa veľa ľudí chce uistiť, že ich lézie sa správne zahoja.

Existujú len dva typy jaziev po akné. Najjednoduchšia jazva nie je nič iné ako škvrna na koži s hnedou, ružovou alebo fialovou farbou, čo svedčí o tom, že tam bol pupienok. Druhý typ sa nazýva jazva na ľade a je to malá diera v koži, kde bývala lézia. Jazvy zvyčajne zanechávajú iba zapálené lézie, ako sú pustuly, uzliny alebo cysty. Roztlačením komedónu však môže vzniknúť zapálená lézia a jazva.

Pigmentové jazvy sú výsledkom kožného vlastného procesu obnovy prirodzenej farby v hojacom sa tkanive. Koncentráciu pigmentu je možné znížiť rôznymi typmi ošetrení, ako sú bieliace krémy, pleťové vody alebo laserové operácie. Výber voľnopredajných prípravkov by mal závisieť od typu a závažnosti vášho akné. Ak si nie ste istí, čo si vybrať, poraďte sa s dermatológom.

Mierne jazvy po akné zmiznú až šesť týždňov. Ak voľnopredajné prípravky proti akné nezaberú, porozprávajte sa znova so svojím lekárom a odporučí vám silnejšiu liečbu jaziev, prípadne aj krémy na báze retinoidov. Deje sa tak, aby sa zabránilo vzplanutiu akné a aby sa podporilo vypadávanie kožných buniek v jazvách a okolo nich.

Ďalšou úrovňou v liečbe jaziev po akné je chemický peeling vašej pokožky. Kyselina lykolová, salicylová alebo mliečna sa používa na zlúpnutie poškodenej vrchnej vrstvy pokožky a spustenie tvorby novej a hladšej vrstvy. Tento postup môže byť prospešný aj pri aktívnom akné. Peelingy sa zvyčajne vykonávajú v priebehu týždňov alebo mesiacov a sú väčšinou účinné proti pigmentovým jazvám.

Druhý typ jaziev po akné sa častejšie lieči dermabráziou alebo laserovým resurfacingom. Dermabrázia znamená odstránenie vrchnej vrstvy pokožky pomocou vysokorýchlostnej rotačnej drôtenej kefy alebo diamantom potiahnutého kameňa. Tento postup vyžaduje viac ako jedno sedenie pre každú jazvu a má nevýhodu v tom, že sa jazva vôbec neodstráni. Jednoducho to robí menej viditeľným.

Lepšou liečbou jaziev po akné je laserový resurfacing pokožky. Podobne ako pri slnení, lekári využívajú koncentrované svetlo laserového lúča na spálenie menšej či väčšej časti vrchnej vrstvy kože. Mnoho dermatológov a kozmetických chirurgov odporúča tento postup pred dermabráziou.

Najlepším spôsobom, ako sa postarať o problém s jazvami po akné, je použiť liečbu akné, ktorá skutočne pomôže vášmu telu skoncovať so základnou príčinou akné a jazvám jednoducho predísť.

Varianty ťažkého akné

Ťažké formy akné postihujú len málo ľudí. Pre trpiacich ľudí však predstavujú veľké ťažkosti. Sú extrémne znetvorujúce a môžu mať na postihnutého psychické následky.

Acne conglobata je chronická a ťažká forma acne vulgaris (bežné akné). Zvyčajne sa vyznačuje hlbokými abscesmi, ťažkými zápalmi, ťažkým poškodením kože, zjazvením, čierne bodky sú zvyčajne nápadné a rozšírené. Často sa objavuje na tvári, hrudníku, chrbte, stehnách, nadlaktí a zadku. Zvyčajne postihuje tých, ktorých vek je medzi 18-30 rokmi.
Pri acne conglobata sa okolo viacerých komedónov tvoria zápalové uzliny, ktorých veľkosť sa postupne zväčšuje, až kým sa nerozpadnú a nevytečú hnis. Pod uzlinami sa môžu vytvárať hlboké vredy, ktoré vedú k jazvám keloidného typu a nad hlboko ulcerovanými uzlinami sa môžu vytvárať chrasty

Akné conglobata môže predchádzať cysta akné, papuly alebo pustuly, ktoré sa nehoja, ale rýchlo sa zhoršujú. Príležitostne sa akné conglobata objaví pri akné, ktoré bolo dlhé roky nečinné.

Acne fulminans je náhly nástup vysoko deštruktívneho zápalu, ktorý bežne postihuje mladých mužov. Zjavné sú príznaky ťažkého nodulocystického, často ulcerujúceho akné, bolesti kĺbov a horúčka. Môže byť výsledkom neúspešnej liečby acne conglobata. Nereaguje dobre na antibiotiká, preto sa bežne predpisujú accutane a perorálne steroidy. Na zníženie zápalu sa môžu podávať kortikosteroidy alebo nesteroidné protizápalové lieky. Záchvaty acne fulminans sa môžu opakovať a u pacienta sa môže vyvinúť akné, ktoré si vyžaduje dlhodobú liečbu izotretinoínom.

Gramnegatívna folikulitída je komplikáciou zneužívania a dlhodobého užívania antibiotík. Pacienti s týmto typom akné sú zvyčajne liečení accutane, pretože je známe, že je účinný proti gramnegatívnym baktériám. Slovo „Gram“ sa vzťahuje na modrú škvrnu používanú v laboratóriách na detekciu mikroskopických organizmov. Niektoré baktérie sa nefarbia na modro a nazývajú sa „gram negatívne“.

Pyoderma faciale je typ akné, ktorý postihuje najmä ženy vo veku 20 až 40 rokov. Je ohraničená na tvár, objavuje sa náhle ako hlboké aj povrchové cystické lézie tváre s prepojenými „tunelmi“ medzi cystami, červenkastým zápalom kože a miernym opuchom (edémom) kože, zriedkavo pretrváva dlhšie ako rok resp. tak a nesúvisí s mastnou pleťou.

Tipy starostlivosti o pleť pre ľudí trpiacich akné

Buďte jemný

 Prvá vec, ktorú si treba zapamätať, je, že musíte byť k svojej tvári jemný. Neumývajte si tvár horúcou ani studenou vodou. Používajte vlažnú vodu a jemný čistiaci prostriedok dvakrát denne a po cvičení v posilňovni, ak cvičíte. Vyhnite sa bežnému mydlu a iným podobným výrobkom, ktoré sú naplnené agresívnymi chemikáliami. Ak nie ste oboznámení s čistiacimi prostriedkami, požiadajte o radu lekára.

Jemne si umyte tvár a dôkladne opláchnite. Osušte si tvár a vyhnite sa drhnutiu. Drhnutie môže otvoriť tisíc neviditeľných lézií na koži, ktoré sú dokonalou živnou pôdou pre baktérie.

Držte ruky preč od pokožky

Hoci je to proti vašim inštinktom, musíte sa naučiť držať ruky preč od pupienkov a iných lézií. Vytláčanie pupienkov je zlý nápad, pokiaľ to lekár nevykonáva za sterilných podmienok.

Pre chlapov

Ak sa musíte holiť, buďte na to veľmi opatrní. Vykonajte test na sebe a zistite, ktorý typ žiletky je pre vás lepší. Povedal by som, že elektrické holiace strojčeky sú vecou, ​​ktorú by ste mali používať, ak trpíte akné, ale každý muž vie lepšie, čo funguje v jeho prípade. Jemne sa ohoľte a vyhnite sa otváraniu existujúcich lézií.

Pre dievčatá

Kozmetika je jedným z menších koreňov akné. Ak absolvujete liečbu akné, vyberte si len kozmetiku bez oleja, inak je dobrý efekt premrhaný. Tiež by ste si mali na sebe urobiť testy a zistiť, ktorá kozmetika vám neupcháva póry. Dávajte si pozor na vedľajšie účinky, ak používate produkty, na ktorých štítkoch je napísané „navrhnuté tak, aby neupchávali póry“.

Nepribližujte sa k slnku

Áno, opálenie by na vás vyzeralo krásne, ale mali by ste sa na chvíľu naučiť, že sa bez neho zaobídete. Riziká vystavenia slnku nie sú prijateľné, keď si uvedomíte, že slnko nelieči akné. UV žiarenie jednoducho vysuší vonkajšie vrstvy pokožky a spôsobí jej odlupovanie. Akonáhle však budete preč od slnka, akné sa vráti. Dlhodobá expozícia z vás tiež urobí istého kandidáta na rakovinu kože.

Akné je veľký problém: Ako nájsť liečbu akné?

Akné , najčastejšie známy ako pupienky, je prekliatím takmer každej tváre a najhoršou nočnou morou pre tých, ktorí sú príliš nešťastní na to, aby trpeli. Ako vyliečiť tieto pupienky?

Ide o najčastejšiu kožnú chorobu súčasnosti. Len v Spojených štátoch amerických je akné infikovaných takmer 60 miliónov ľudí, pričom ním trpí 85 percent tínedžerov.

Akné je porucha vyplývajúca z pôsobenia hormónov na kožné mazové žľazy (mazové žľazy), čo vedie k upchatiu pórov a prepuknutiu lézií, ktoré sa bežne nazývajú pupienky alebo pupienky. Akné sa zvyčajne vyskytuje na tvári, krku, chrbte, hrudníku a ramenách.

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia, akné nie je len choroba tínedžerov. Je to spoločenská katastrofa a v určitých prípadoch môže byť znepokojujúca a znetvorujúca. Má to významný ekonomický vplyv, pretože ľudia míňajú veľa peňazí na liečbu a terapie, ktoré nie sú viazané na lekársky predpis a na lekársky predpis.

Prípady akné sa líšia od miernych až po vážne znetvorujúce. Pohybuje sa od komedónov (čierne bodky a biele bodky) po uzliny a cysty. Tu je niekoľko výrazov týkajúcich sa akné, ktoré vám môžu pomôcť lepšie porozumieť akné.

Comedo alebo Comedones sú jednoducho upchatý a zväčšený vlasový folikul. Keď je koméda otvorená, zvyčajne sa nazýva čierna bodka. Keď je uzavretý alebo hlboko do kože, zvyčajne sa nazýva whitehead. Biela bodka sa líši farbou od čiernej bodky, pretože otvor upchatého mazového folikulu k povrchu kože je uzavretý alebo veľmi úzky, na rozdiel od roztiahnutého folikulárneho otvoru čiernej bodky. Čierne bodky ani biele bodky by sa nemali vytláčať ani otvárať, pokiaľ ich neodstráni dermatológ za sterilných podmienok. Tkanivo poranené stláčaním alebo vyberaním sa môže infikovať stafylokokmi, streptokokmi a inými kožnými baktériami.

Papuly sú zapálené lézie, ktoré sa zvyčajne javia ako malé ružové hrbolčeky na koži a môžu byť citlivé na dotyk. Skupina veľmi malých papuliek a mikrokomedónov môže byť takmer neviditeľná, ale na dotyk pôsobí ako „brúsny papier“. Papuľa je spôsobená lokalizovanou bunkovou reakciou na proces akné.

Pustuly sú papuly zakončené hnisavými léziami, ktoré môžu byť v spodnej časti červené. Pustula, ktorá sa tvorí nad mazovým folikulom, má zvyčajne v strede vlas. Akné pustuly, ktoré sa hoja bez toho, aby prešli do cystickej formy, zvyčajne nezanechávajú žiadne jazvy.

Uzly sú pevné, kopulovité alebo nepravidelne tvarované lézie. Bežne sa vyznačujú zápalom, zasahujú do hlbších vrstiev kože a môžu spôsobiť deštrukciu tkaniva, ktorá vedie k zjazveniu. Uzol môže byť veľmi bolestivý. Nodulárne akné je ťažká forma akné, ktorá nemusí reagovať na iné terapie ako izotretinoín.

Cysty môžu vyzerať podobne ako uzliny, ale sú plné hnisu, sú veľmi bolestivé a môžu spôsobiť zjazvenie. Zvyčajne sú opísané ako majúce priemer 5 mm alebo viac.

Už vás nebaví pozerať sa do zrkadla a vidieť tie isté škaredé škvrny a fľaky? Hnevá vás, že nikdy nemôžete ísť von a zabaviť sa, pretože ľudia neustále čumia? Potom to znie ako najvyšší čas, aby ste s tým niečo urobili. Existuje množstvo spoľahlivých systémov na liečbu akné, ktoré útočia na príčiny aj následky akné kdekoľvek na vašom tele.

Rôzne spôsoby liečby akné

Akné je dnes najčastejšou kožnou poruchou. Tu sú niektoré z rôznych spôsobov liečby akné, ktoré sme zostavili práve pre vás.

Umyte si tvár dvakrát denne (najviac trikrát) jemným a neparfumovaným čistiacim prostriedkom. Vyhnite sa používaniu mydiel, pretože obsahujú drsné chemikálie a zložky, ktoré môžu poškodiť vašu pokožku.

Nedotýkajte sa tváre. Prestaňte si dávať ruky za tvár! Často som vinný z toho, že si pri čítaní položím ruku na bok hlavy. Ďalším častým problémom pri premýšľaní je aj trenie alebo vystuženie brady. Vyhnite sa treniu, dotyku alebo poškriabaniu pokožky rukami. Vaše ruky obsahujú množstvo baktérií, ktoré môžu spôsobiť vzplanutie akné. Je to pravdepodobne jedna z najťažších vecí, ktorej sa treba vyhnúť, keďže sme počas dňa v bezvedomí veľkej časti kontaktu z ruky do tváre. Zvyknite si vyhýbať sa kontaktu rúk a uvedomujte si to počas dňa, aby ste sa vyhli baktériám.
Vyhnite sa pokušeniu vyberať, pichať a vytláčať si akné. To pošle infekciu hlbšie do kože a môže spôsobiť vážne zjazvenie.

Pri miernom až stredne ťažkom akné môžete použiť voľne predajné lokálne masti, roztoky, pleťové vody alebo gély, ktoré obsahujú benzoylperoxid, kyselinu salicylovú alebo kyselinu azelaovú ako alternatívu k benzoylperoxidu. Benzoylperoxid najlepšie zabíja P. acnes a môže znížiť produkciu oleja. Resorcinol, kyselina salicylová a síra pomáhajú rozkladať čierne bodky a biele bodky. Kyselina salicylová tiež pomáha znižovať vylučovanie buniek lemujúcich folikuly mazových žliaz.

Môžu sa tiež aplikovať lokálne antibiotické roztoky a pleťové vody.

Olej z čajovníka je prírodným antibiotikom a antibakteriálnym činidlom a má vysušujúci účinok na pokožku. Udržuje baktérie P. Acnes na uzde spolu s klesajúcou mastnotou tváre, vďaka čomu sa tento olej oplatí investovať.

Síra pomáha hojiť existujúce škvrny odblokovaním pórov.

Alfa alebo beta hydroxykyseliny (AHA alebo BHA) fungujú tak, že udržujú pokožku exfoliovanú. Kyselina glykolová, najznámejšia zo skupiny, je užitočnou adjuvantnou terapiou pri miernom akné. Kyselina mandľová, menej známa, ale taká, ktorá kombinuje keratolytické vlastnosti kyseliny glykolovej s prirodzenými antibakteriálnymi vlastnosťami, ktoré pomáhajú znižovať prítomnosť P. acnes, možno považovať za účinnejšiu alfa hydroxylovú kyselinu pri liečbe lézií akné. Je tiež oveľa menej dráždivá ako kyselina glykolová, čo je faktor, ktorý môže byť veľmi dôležitý pre tých, ktorí majú citlivú pokožku a nemôžu používať iné látky, ako je Retin-A, benzoylperoxid, síra alebo kyselina salicylová. Je účinný pri liečbe miernych prípadov akné sám o sebe a môže byť úspešne použitý s inými terapiami na stredne ťažké akné.

Tieto liečby sú zvyčajne účinné len pri miernych až stredne závažných problémoch s akné. Účinnosť zvyčajne trvá niekoľko týždňov alebo približne tri až šesť mesiacov, kým sa prejaví. Pri ťažších a závažnejších stavoch akné sa neváhajte poradiť so svojím dermatológom.

Ak máte pocit, že na vaše problémy s akné existuje lepšie riešenie, máte pravdu. Môžete vyskúšať systémy na liečbu akné. Bylinné tabletky zabíjajú baktérie, hĺbkové vody na tvár a telo otvárajú póry a čistia, ochranný krém pôsobí ako štít pre vašu pokožku.

Ako predchádzať akné 

Nikto nechce mať akné. Každý človek s akné sa ho chce zbaviť. Každý chce predchádzať akné. Bohužiaľ, nie každý z nás vie, ako predchádzať akné. Zázračný liek, ktorý „zlikviduje akné za 3 dni“ neexistuje. Žiaden zázrak sa nekoná. Existujú však ošetrujúce prípravky, ktoré vám pri liečbe akné pomôžu. Mali by ste si však uvedomiť, že akné môžete zabrániť.

Fakty o akné

Fakt číslo jedna. Kozmetický priemysel zarába miliardy dolárov z verejného úsilia o skvelú pleť. Peniaze používajú na reklamu a udržiavanie svojich produktov. Nenechajte sa oklamať humbukom.

Fakt číslo dva. Existuje mnoho faktorov, ktoré prispievajú k upchávaniu pórov: ako je dehydratovaná pokožka, nesprávne čistenie, nadmerná tvorba mazu, nadmerné hromadenie odumretých kožných buniek, hormóny, nadmerné potenie, špinavá práca alebo herné prostredie, genetika, make-up, prsty na tvári, alergické reakcie, strava s vysokým obsahom cukru a mnohé iné.

Fakt číslo tri. Väčšina nečistôt na pleti je spôsobená upchatými pórmi, takže najlepší spôsob, ako mať krásnu pleť, je upchať si póry.

Ako predchádzať akné

1. Vyhnite sa výrobkom na báze oleja, ako sú pleťové vody, umývacie prostriedky a kozmetika. Hľadajte produkty, ktoré sú „nekomedogénne“, to znamená, že vám nebudú upchávať póry.

2. Keď cvičíte alebo športujete, nenoste tesnú čelenku, bejzbalovú čiapku a/alebo prilbu a uistite sa, že ste prepotené veci vždy, keď si ich oblečiete, vyprali.

3. Udržujte pokožku hydratovanú a vlhkú, aby vaše bunky mohli správne fungovať. Zvlhčite svoju tvár jemnými, nekomedogénnymi zvlhčovačmi, aby ste ju udržali hydratovanú. Zvlhčovanie je nutnosťou. Opäť platí, že najlepší je produkt s najmenším množstvom chemických prísad. Po očistení tváre vždy použite ľahký hydratačný krém.

4. Vyčistite si póry tonikom bez alkoholu alebo pleťovým kondicionérom na vatových tampónoch. Nepokúšajte sa drsne drhnúť, inak sa vyzlečiete a poškodíte si pokožku. Dokonca aj po opláchnutí tváre, ak neodstránite zvyšok čistiaceho prostriedku a uvoľnené zvyšky nečistôt, tieto nečistoty zapustíte hlbšie do pórov, keď navrch navrstvíte séra a zvlhčovače. Absolútne najlepší spôsob, ako vykonať toto hĺbkové čistenie pórov, je tonikum bez alkoholu alebo pleťový kondicionér na vatových tampónoch. Nie je potrebné poškodzovať vašu pokožku intenzívnym drhnutím alebo silnými kyselinami, jednoducho utrite tonerom navlhčenými vatovými tampónmi, kým nezmizne aj posledná bavlna dokonale biela.

5. Adstringenty, kyselina salicylová, kyseliny retinové a kyseliny glykolové – všetky pôsobia na prevenciu upchávania pórov. Buďte si vedomí niektorých aktívnych zložiek, ako je benzoylperoxid, tieto zložky môžu spôsobiť veľké vedľajšie účinky.
Takže toto sú veľmi jednoduché kroky na odstránenie alebo zmiernenie vášho problému, začnite ešte dnes. Krása začína vašou pokožkou.

Toto je 5 hlavných tipov. Je ich ešte viac a nezabudnite zvážiť produkty na liečbu akné.

Bylinná liečba akné

Existuje niekoľko bylinné prípravky na liečbu akné, ktoré vám môžu pomôcť udržať vašu pokožku zdravú. Poďme sa pozrieť na ich zložky.

 

Púpava (koreň)

 

Tak rozšírená bylina, ako je púpava, slnečnica alebo čeľaď Asteraceae, je známa svojimi detoxikačnými vlastnosťami. Preto perfektne funguje, keď sa s jeho pomocou liečia kožné škvrny.

 

Tieto bežné nohavice z našich dvorov obsahujú množstvo látok užitočných pre naše telo: cholín, horčiny, inulín, vápnik, kyselina kremičitá, sodík, síra a draslík, ktorý je tiež vysoko koncentrovaný v čerstvých listoch.

Tihňac purpurový (prášok)

 

Echinacea stimuluje imunitný systém, pretože prispieva k tvorbe určitých bielych krviniek. Tiež posilňuje bunkové steny, takže osoba je menej vystavená riziku spôsobenému vírusmi a baktériami. Nie sú schopní preraziť steny, ktoré sú dobre chránené. Takto sa môžete starať o svoju pokožku, aby ste zabránili zápalovým stavom. Rastlina rastie ako divoká kvetina v Kanade a USA. V súčasnosti ju možno nájsť aj v Európe a Ázii, ako aj kultúrnu rastlinu.

 

Táto rastlina je vhodná aj pri prechladnutí a chrípke vďaka svojim vlastnostiam na posilnenie imunity. Má sa užívať perorálne. Pri lokálnej aplikácii lieči také kožné ochorenia a ekzémy, psoriázy a bodnutia hmyzom. Vďaka svojim antimikrobiálnym vlastnostiam môže Coneflower inhibovať baktérie a spomaľovať tvorbu hnisu.

Lopúch (koreň)

 

Lopúch rastie takmer všade: na severe USA, Ázii a Európe. Odpradávna sa jej listy a korene používali na liečbu takmer všetkých kožných ochorení a chorôb, ako je akné, ekzém, rakovina kože a iné. Lopúch pomáha obnoviť hladkosť pokožky a má mierny antibiotický účinok.

Štrk žltý (koreň)

 

Táto trváca kvitnúca rastlina je známa ako všeobecný systematický toner. Jeho listy sú výborným zdrojom vitamínu A, bielkovín, železa a draslíka. Zvyčajne sa kombinuje so sarsaparillou v mastiach, krémoch a odvaroch proti chronickým ochoreniam kože, napríklad psoriázam, ekzémom, kožným vyrážkam. Kombinácia týchto dvoch rastlín je účinná vďaka kombinácii adstringentného tanínu a preháňavých antrachinónov, ktoré majú aktívne antimikrobiálne vlastnosti.

Cayenne (40 HU)

 

Pikantná a horká chuť kajenskej papriky obsahuje zložku označovanú ako kapsaicín, ktorá pri lokálnom použití na oblasť pokožky môže znížiť bolesť a podráždenie. Táto podobná upokojujúca funkcia môže pomôcť odstrániť svrbenie a podráždenie spôsobené psoriázou kože. Kajenské korenie funguje ako nosič, ktorý môže aktivovať a napomáhať činnosti niektorých ďalších prvkov v kožných mazových žľazách a kožných póroch.

Červená ďatelina (kvet)

 

Červená ďatelina je známa tým, že je bohatá na vitamíny nevyhnutné pre pokožku, ako je vitamín A a vitamín B-komplex. Používa sa na odstránenie toxínov z krvi. V dávnych dobách sa čerstvé kvety nasekali a aplikovali priamo na pokožku, aby sa liečili zápaly po uštipnutí hmyzom. V súčasnosti je extrakt z červenej ďateliny jednou zo zložiek krémov a mliek proti takým kožným ochoreniam, ako je psoriáza.

Koreň sladkého drievka

Táto sladkokvetá bylina sa po stáročia používa v ajurvéde a tradičnej čínskej medicíne. Požitie v správnom množstve môže znížiť zápaly a začervenanie kože, liečiť dermatitídu a niektoré infekcie. Sladké drievko sa používa aj ako zosvetľovač pokožky a ako zmäkčovadlo v čistiacich prostriedkoch a krémoch.

Neodporúčame robiť takúto zmes na vašom kuchynskom stole. Pamätajte na tieto účinné rastliny, keď si zaobstaráte produkty na liečbu akné. S takýmito prísadami budete môcť dosiahnuť požadovaný efekt.

Ako nájsť najlepšie riešenie na liečbu akné?

Keď si vyberáte riešenie na liečbu akné, chcete, aby fungovalo a chcete, aby bolo za rozumnú cenu. Môžete byť frustrovaní pri výbere tých najlepších produktov na boj proti akné, pretože ich je dnes na trhu veľa.

Existujú úžasné tipy, ktoré vám môžu výrazne uľahčiť výber toho správneho produktu.

1. Pokyny odporúčané FDA

Existuje niekoľko odporúčaní pre výber liečby akné na báze byliniek. Nové pravidlá Úradu pre potraviny a liečivá napríklad zabezpečujú, že organické alebo rastlinné lieky:

• Musia sa vziať do úvahy všetky bezpečnostné normy

• Neobsahujú žiadne škodlivé zložky, kontaminanty alebo nečistoty

• Výrobok by mal byť riadne označený v súlade s pokynmi stanovenými normami.

Ako vidíte, pri výbere krému, pleťovej vody, oleja alebo iného podobného produktu proti akné je dobré použiť rovnaké pokyny odporúčané FDA.

2. Je to klinicky testované?

Žijeme v epoche medicíny založenej na dôkazoch a svoj úsudok by sme mali založiť na skutočných svedectvách a čistých faktoch a dôkazoch, a nie len na holých tvrdeniach. Preto si vyberte dobrú, viaczložkovú pomôcku na akné, ktorá obsahuje zložky, ktoré sú klinicky testované časom a skúsenosťami a ktoré boli odporúčané kvalifikovanými zdravotníkmi a lekármi na každodenné použitie.

3. Je úplne v súlade?

Vysokokvalitné doplnky sú vyrábané v súlade s receptúrami, ktoré minimalizujú riziká možných následkov pre veľkú časť kupujúcich. Tí, ktorí hľadajú efektívny systém starostlivosti o pleť, by mali nájsť ten, ktorý je vhodný pre ľudí akéhokoľvek veku a pohlavia. Navštívte fórum o liečbe akné a prezrite si recenzie. Váš produkt by mal byť hodnotený tak, že poskytuje rovnako rýchle a najlepšie výsledky u mladých dospelých, ako aj u žien a mužov v strednom a staršom veku.

4. Je to bez rizika?

Niektoré programy proti akné majú vedľajšie účinky rovnako ako tradičné lieky. Preto pri výbere svojho produktu skúmajte, či tento doplnok starostlivosti o pleť nemá žiadne nežiaduce účinky na vaše telo.

Najjednoduchší spôsob, ako to urobiť, je dobre si preštudovať všetky fóra o akné, ktoré nájdete, a zistiť, či produkt, ktorý chcete použiť, má schválenie od nejakej známej veľkej medzinárodnej autority v oblasti zdravia. Aby som to zhrnul, venujte pozornosť názoru väčšiny, pretože ten bude správny. Ak vezmete do úvahy tento faktor, môžete nájsť najlepší produkt pre vašu pokožku.

5. Porovnajte a zistite, či je produkt cenovo dostupný a ekonomický

Produkt starostlivosti o pleť pre pacientov s akné nemožno označiť za najlepší, pokiaľ nie je cenovo dostupný. Najlepšou voľbou by teda bol produkt, ktorý vám dá viac za menej.

Ak pôjdete do lekárne, uvidíte v ňom množstvo produktov rôznych typov. Všetky sú zamerané na boj s akné. Uvidíte pleťové vody, krémy na starostlivosť o pleť, doplnky, pleťové vody, oleje, aby ste predišli problémom. Existuje veľa značiek, ktoré vyrábajú prírodné produkty, ale nie všetky fungujú správne, aby dosiahli dobrý výsledok. Dokonca aj produkty, ktoré sa často používajú, môžu viesť k nežiaducim účinkom.

Hlavnou vecou je brať do úvahy recenzie iných ľudí, ktorí sa pokúšajú liečiť svoje choroby tým alebo oným produktom, a potom zdieľať dojmy a informovať ostatných používateľov, či bol produkt užitočný.

Pilulky na liečbu akné bez chirurgického zákroku 

Muži a ženy sa často pokúšajú liečiť akné a zlepšiť svoj vzhľad, zvažujú chemické techniky, ktoré môžu mať dosť nepriaznivé, dokonca život ohrozujúce účinky, až po chirurgické zásahy. Teraz však veľa ľudí chápe, že najbezpečnejším spôsobom, ako dosiahnuť požadovaný výsledok, je užívať lieky prírodného pôvodu.

Celé telo bude zdravé, keď sa budú užívať bylinné drogy. Môžete zmierniť bolesť a zabrániť zdravotným problémom, ak si vyberiete prírodné produkty. Urobte svoju fyzickú kondíciu na prvom mieste. Prírodné tabletky na liečbu akné prinášajú skvelé výsledky a sú absolútne bezpečné. Ak sa rozhodnete užívať tabletky na liečbu akné prírodného pôvodu, výsledky si všimnete veľmi skoro. Nehrozia vám žiadne komplikácie, keďže tieto tabletky neobsahujú žiadne neprirodzené zložky a konzervanty. Už po niekoľkých dňoch užívania doplnkov budete mať čistú pokožku na tvári a akné na tele tiež zmizne. Zbavíte sa takých známok starnutia, ako sú vrásky alebo strie.

Tabletky na liečbu akné obsahujú bylinku s názvom „Elixír mladosti“. Podľa legendy sa rastlina v minulosti používala na liečbu všetkých kožných ochorení. Bylina nerastie široko a kvitne len dvakrát do roka. Extrahovať užitočné látky si preto vyžaduje čas a úsilie. Podľa výskumu tieto bylinky obsahujú biologické zložky, ktoré čistia vašu pokožku. Tabletky na liečbu akné vám môžu poskytnúť to, čo potrebujete, a posilníte si sebavedomie.

Tabletky na liečbu akné môžu obsahovať vitamín E, ktorý je tiež dobrým antioxidantom a zvlhčovačom. . Vďaka čistej pokožke tváre sa budete cítiť mlado a prispeje k zvýšeniu sebavedomia – a to všetko bez možných vedľajších účinkov!

Prírodné produkty na liečbu akné

Takže už ste zrelí na prostriedky pre svoj boj a už ste si vybrali cestu, ktorou budete neľutujte akné a zničíte akékoľvek akné, ktoré sa objaví na vašej pokožke, či už na ramenách, nohách, rukách alebo kdekoľvek inde. Ale otázka je otvorená so samotnými prostriedkami, ktoré použijete vo svojom boji. Áno, tento prípad sa týka prírodnej liečby akné.

Príčin akné je veľa. Tieto príčiny sú jednoducho všestranné, takže sa stáva, že jednoducho neviete, odkiaľ sa tieto nechutné miesta vzali. Akné môže byť spôsobené hormónmi alebo nezdravým životným prostredím – zdá sa, že sa objavuje odnikiaľ! Ale príčina je určite vždy prítomná.

Takáto rozmanitosť príčin spúšťa veľké množstvo prírodných možností liečby akné. Väčšinou sa dokazujú testami alebo širokými praktickými aplikáciami, no napriek tomu nemôžete predpovedať, či niektorý z nich bude vo vašom prípade skutočne užitočný. Ale nech takáto rozmanitá voľba dáva slobodu pre vaše činy. Existuje mnoho typov produktov a každý z nich má inú činnosť.

Pri výbereprípravku proti akné je naozaj dôležité prečítať si recenzie. Samozrejme, nie je to len prípad prípravku proti akné. Recenzie produktov nie sú písané pre zábavu. Čomu by ste mali venovať pozornosť pri čítaní recenzií prírodnej liečby akné? Veľmi často sa píše, že produkty sa odporúčajú len na odporúčanie lekára. V tomto prípade je nepochybne lepšie poradiť sa pred použitím takýchto prípravkov s dobrým odborníkom.

Recenzia produktu vám tiež môže poskytnúť stručné informácie o reputácii produktu. Skúste vypátrať akékoľvek informácie o referenciách spoločnosti, ktorá tento produkt vyrába.

Mali by ste sa tiež odvolávať na záruku vrátenia peňazí. K tomu patrí aj reputácia, bezpečnosť produktu a hlavný faktor ako jedna vec – ak sa vám v prípade zlyhania prípravku na porazenie akné vrátia, aspoň neprídete o peniaze. Bohužiaľ, stratený čas je už zaručený.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Komplexný sprievodca zväčšením prsníkov: prírodné prostriedky alebo chirurgia?

Zväčšenie pŕs Státisíce žien na celom svete si želajú väčšie prsia. Napriek tomu väčšina týchto žien nikdy nebude vykonávať žiadnu formu zväčšenia pŕs. Hoci by chceli mať väčšie prsia, tieto ženy nie sú ochotné vystavovať sa nebezpečenstvám alebo nedôstojným operáciám na zväčšenie prsníkov – a kto by ich mohol viniť? Úprimne povedané, väčšina operácií na zväčšenie prsníkov prináša menej než dokonalé výsledky. Dokonca aj ženy, ktoré sa rozhodnú pre mierne vylepšenie košíčka B alebo C, môžu skončiť s neprirodzenými alebo nerovnomernými implantátmi. Keď si uvedomíte, že u žien s implantátmi je nárast rakoviny o 21 percent, zdá sa, že operácia sotva stojí za to. Väčšina inteligentných žien by radšej žila s neuspokojivým áčkovým pohárom, ako míňať tisíce dolárov na ohrozovanie svojho zdravia kvôli väčším prsiam. Dobrou správou je, že existuje úplne prírodná bylinná alternatíva. Štúdie ukazujú, že ženy, ktoré užívajú tabletky na zväčšenie prsníkov , pocítia mnohé z pozitívnych účinkov, ktor

Riziká spojené s chirurgickým zákrokom na zväčšenie prsníkov: bezpečnosť na prvom mieste!

Mnoho žien si chce zväčšiť prsia. Odpoveď možno nájsť v zavedení silikónového gélu alebo v augmentácii prsníkovými implantátmi – operácia pŕs . Každý vie, aké nebezpečné následky môže mať anestézia. Okrem toho mnohé dámy môžu trpieť silnými bolesťami a potrebujú dlhý čas na zotavenie, čo znamená, že nebudú plne zapojené do svojho pracovného a rodinného života. Pacienti musia užívať tablety na zmiernenie bolesti, pretože prsníky sú po chirurgickom zákroku veľmi boľavé a citlivé. Znamená to, že celý proces zväčšenia pŕs pomocou operácie je neuveriteľne nákladný a riskantný. Možnosti, ako sú injekcie, gély, lieky a krémy, sa dajú robiť bez premýšľania o dôsledkoch užívania chemikálií a hormónov. Snažte sa držať ďalej od týchto neprirodzených riešení. Čo presne je operácia zväčšenia pŕs a ako sa vyhnúť súvisiacim rizikám? Pred operáciou na zväčšenie prsníkov Ak uvažujete o operácii prsníka, musíte so svojím chirurgom prediskutovať podrobnosti o zväčšení prsníkov. Pýtajte sa na postup, ab